top of page
Search
  • erikbergstro8

Varför Disciplin?


Varför disciplin?

Vi alla behöver en viss struktur att förhålla oss till i våra liv. Alternativet vore att planlöst driva runt. Ingenting utvecklar karaktär som att anta ansvar över en disciplin. En överläggande struktur som ramar in ditt liv.

Tänk utanför boxen, visst! Men kasta inte bort hela boxen! Först måste du omsorgsfullt välja en box värdig att omsluta dig. Skräddarsy den själv! Hur är din personlighet? Vad är dina ambitioner? Vad prioriterar du i livet? Personligen älskar jag att militäriskt följa en relativt hård struktur. Kontraintuitivt så ger det mig en stor frihet.

I Shaolin fanns det en fast struktur, designad för att frigöra fysisk, mental och spirituell potential. Allting annat är avskalat. Disciplin är nyckeln till sann framgång. Identifiera vad du vill och disciplinera dig att verkliggöra din vision. Var tydlig med vad du vill, så att din uppmärksamhet läggs på rätt handlingar. Är varje dag tillgänglig till första bästa plan som dyker upp, eller har du en övergripande plan, ett större mål att tjäna?

Anta ansvar för din riktning. Ingen kan vandra vägen åt dig. Har du ingen karta? Rita den. Ingenting, absolut ingenting triumferar kraften du har inom dig. En tydlig vision ger dig riktning, disciplin ser till så du fullföljer det du gett dig ut för att åstadkomma.

Vi ses på vägen.

Ödmjukast, Erik Bergström


59 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page